Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: megvan a világ legmázlistább embere

2017. október 14., szombat 15:52 | hat éve frissítve

Ez most már hivatalos: a világ legmázlistább emberét Jimmie Smithnek hívják, 68 éves és New Yorkban él.

És nyert a lottón.

Oké, ettől még nem kellene annak lennie, ez nem nagy szám, sokan mások is nyertek már.

Na jó, ő 24,1 millió dollárt, ami forintra átszámolva nagyjából 6,2 milliárd.  Ez már kicsit több, mint amennyit általában szoktak nyerni a lottón, sőt, az átszámolt összeg több az eddigi magyarországi rekordnyereménynél. Viszont mivel feltételezhetjük, hogy nem fog dollármilliókkal a zsebében ideköltözni, még ez sem olyan nagy ügy.

Viszont Jimmie Smith nem is akárhogyan nyert: a 24 millió dolláros szelvényt csak két nappal annak lejárta előtt találta meg, derül ki a CNN híradásából. Mint elmesélte, van a szekrényében egy régi inge, annak a zsebében szokta gyűjteni az ellenőrizetlen lottószelvényeket.

Mindig azt mondtam magamnak, hogy megnézem őket, amikor majd van időm.

Aztán egyszer szembejött vele a lottótársaság egy reklámja, amiben azt tanácsolták, hogy mindenki nézze meg a zsebét, kocsijának kesztyűtartóját, egyéb helyeket, mert az előző évi egyik telitalálos szelvény még nem került elő. A hírlevél hatására felment a szekrényéhez, épp a legjobbkor: 2017. május 23-án. A lottószelvény 2016. május 25-i volt.

És mivel egy évig érvényes, két nappal később már semmit nem ért volna vele. Így viszont az 5, 12, 13, 22, 25 és 35 számsornak köszönhetően gazdag lett. A kétgyerekes nyugalmazott biztonsági tisztviselő a családjával együtt dönti el, mit kezd a pénzzel. De az már biztos, hogy nem egyben veszi fel a nyereményét, hanem 26 év alatt kéri kifizetni.

Rovatok