Index Vakbarát Hírportál

XII. kerületi villát vett Tiborcz István

2017. október 24., kedd 11:39

Kertes villát vásárolt a nyáron Tiborcz István, a miniszterelnök veje, Orbán Ráhel férje Budapesten, a 12. kerületi Kútvölgy virányosi részén – derítette ki az Átlátszó.

Tiborcz júniusban vásárolta meg az 1536 négyzetméteres ingatlant egy budapesti házaspártól, a tulajdoni lap szerint egyedüli tulajdonos, de mivel házasok Orbán Ráhellel, a szerzemény fő szabályként közösnek számít (hacsak nincs külön házassági szerződés, ami másként rendelkezne). A villát nem terheli jelzálog, vagyis jó eséllyel nem kellett bankhitel a megvásárlásához. 

Az ingatlan értékét a több százmilliós tartományba lehet becsülni a telek nagyságát és a környéken jellemző, 600 ezer forint feletti négyzetméterárakat figyelembe véve. Az Átlátszó gyűjtése alapján egy pontosan ugyanakkora telken lévő házat 369 millió forintértkínáltak eladásra a tulajdonosai, ez egy 393 négyzetméteres, úszómedencés luxusvilla. Tiborcz szerzeményéről nem lehet tudni közelebbit, az utcáról ugyanis nem látni be, de annyi biztos, hogy szorgos építkezés zajlik a telken. 

Rovatok