Index Vakbarát Hírportál

Tésztaüzemük is lesz Mészáros Lőrincéknek

2017. november 2., csütörtök 08:18

Nettó 48 millió forint értékben gluténmentes tésztát gyártó üzemet építhet Rábaszentmihályon a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál, értesült a Magyar Nemzet. A cégben 50 százalékos szavazati joga van a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus Global Nyrt.-nek.

Az üzemet az önkormányzat építteti. Hat társaságtól kértek ajánlatot, ám végül csak az Euro Generál nyújtott be pályázatot a meghívásos közbeszerzésen, a cég ajánlata az eredetileg becsült csaknem 33 millió forintos összegnél 15 millió forinttal volt drágább. A tésztaüzemben a polgármester állítása szerint májusban kezdik el a gyártást, az alkalmazottak pedig szakmunkás-minimálbérért dolgoznak majd.

Forbes magazin egyébként épp a napokban állította össze saját listáját a leggazdagabb magyarokról, eszerint Mészáros Lőrinc már a top 10-ben van. A felcsúti polgármester és magyar gazdasági csoda a magazin számításai szerint 

105,7 milliárd forint személyes vagyont halmozott fel, vagyis egy év alatt megháromszorozta a vagyonát. 

Áprilisban Mészáros már a 100 leggazdagabb magyart összeszámoló listáján is 26 helyet ugrott előre. Az akkori listát összeállító Napi.hu 120 milliárd forintot számolt Mészárosnak, aki így az 5. helyet szerezte meg, egyben megkapta a magyar történelem leggyorsabban gazdagodó emberének címét.

Rovatok