Index Vakbarát Hírportál

Több mint 3 milliárdért fejleszt a Posta

2017. november 18., szombat 13:15

"A Magyar Posta úgynevezett Elektronikus Kézbesítési Rendszert (EKR) alakít ki, és ehhez nettó 3,25 milliárd forintért szerzi be magát a szoftverfejlesztést, a beüzemelést, oktatást és a szükséges kiszolgáló infrastruktúrát, a többi között mobileszközöket, hőnyomtatókat – derül ki a közbeszerzési pályázat eredményhirdetéséből. A projektet a Sagemcom Magyarország Kft. nyerte el, az eredetileg becsült értéknél 136 millió forinttal kedvezőbb ajánlatával. Ringbe szállt egyébként többek között a T-Systems is" - írja a 24.hu.

A lap hozzáteszi, a most nyertes cég nem először szerencsés: ugyanők nyerték el nemrég az étel- és italautomaták NAV-os felügyeletéhez szükséges automata felügyeleti egységek telepítését.

A Posta új rendszere részben EU-s forrásból, részben a magyar költségvetésből, részben saját forrásból valósul meg, írta a cég a 24.hu-nak. Saját forrásból 1,9 milliárdot költ a Posta.

„Az EKR-rel lehetővé válik a levélküldemények teljes körű azonosított kezelése és a logisztikai folyamatok elektronizálása. Praktikusan: a rendszer lényege, hogy a postai könyvelt levélküldemények (belföldi és bejövő nemzetközi ajánlott, tértivevényes levelek és hivatalos iratok) minden ügyfél számára követhetők legyenek a feladástól az átvételig" - írja a rendszerről a lap. További részletek itt.

Rovatok