Index Vakbarát Hírportál

Karácsonykor még nehezebb lesz taxit fogni

2017. december 15., péntek 07:26

Karácsony környékén még többet kell majd várni a taxikra, mint korábban, annak ellenére, hogy mostanában nőtt a budapesti taxik száma - írja pénteki számában a Világgazdaság. A lapnak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke számolt be arról, hogy idén is a szokásosnál hosszabb ideig tart, mire kap egy taxit az ember decemberben, az év utolsó hónapjában ugyanis 10-15 százalékkal megnő a forgalom a novemberihez képest.

Már az is több percig eltarthat, mire a diszpécserszolgálatot eléri az ember, nemhogy az, mire egy autó is jön, úgyhogy Metál azt ajánlja mindenkinek, hogy inkább mobilappról rendeljen, úgy legalább csak az autóra kell várni.

Ahogy arról korábban írtunk, Budapesten már az ünnepi extra forgalom nélkül is nehéz taxit fogni, a taxisok szerint azért, mert náluk is munkaerőhiány van. Éppen ezért a taxisok azt szeretnék elérni, hogy emelkedjen az egységes fuvardíj, hátha az majd több sofőrt vonz be. Ehhez képest Metál Zoltán szerint már most nőtt a taxisok száma, az elmúlt időszakban 300 autóval több, összesen 5600 taxi van a fővárosban. 

Ez a növekedés a Világgazdaság cikke szerint azért is meglepő, mert előzetesen sokan azt gondolták, hogy többen nem tudnak majd megfelelni a megváltozott jogszabálynak. Eszerint jövőre a fővárosban már nem szabad tízévesnél idősebb autóval taxizni, és szintén elvárás az Euro 5-ös motorok használata.

Rovatok