Index Vakbarát Hírportál

Nem sajnálja a pénzt az EMMI a keresztényüldözés kutatására

2017. december 23., szombat 11:48 | aznap frissítve

Felkerültek a kormany.hu-ra az Emberi Erőforrások minisztériumának novemberi szerződései, amelyeket a hvg.hu vett észre először.

A szerződéslista 47 tételből áll, a legnagyobb egyszeri költés egy a MÜPA-val kötött szerződés, az ott lebonyolított rendezvényre több mint 4 millió forintot költött a minisztérium. Kiderül továbbá, hogy az EMMI rendelt néhány tanulmányt a kereszténységgel és az iszlámmal kapcsolatban: 

több embernek is fizettek bruttó 100, 200 vagy 300 ezer forintot. A lap rákeresett a szerzők nevére, és a találatok alapján úgy tűnik, a Századvég Alapítvány és a Mathias Corvinus Collegium által közösen alapított Migrációkutató Intézet munkatársai, vagy velük azonos nevű emberek kapták a megbízásokat.

Üldözött keresztények témakörben Ozsváth Kálmánnal kötött kommunikációs tanácsadási szerződést az EMMI. Ozsváth neve onnan lehet ismerős, hogy ugyanígy hívnak egy újpesti fideszes önkormányzati képviselőt, akit 2016 decemberében az Országos Mentőszolgálat belső kommunikációs vezetőjévé neveztek ki.

Rovatok