Index Vakbarát Hírportál

A Csíki Sör tulajdonosa szerint a nagy sörgyárak és a román nemzetbiztonság akarja lejáratni

2018. január 5., péntek 07:37

Ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Nemzet azt írta, az Egyesült Államok embercsempészet miatt keresi a kormány kedvenc sörgyárának tulajdonosát. Az Igazi Csíki Sör tulajdonosának ügye ugyan 16 évvel ezelőtti, ám azóta is függőben van, mivel az 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezett Lénárd András az ítélet előtt elhagyta az országot.

A cikk szerint Lénárd három magyar sztriptíztáncost akart az Egyesült Államokba vinni, de a nők nem kaptak vízumot, így Lénárd Kanada felől vitte be őket az országba autóval, de lebukott. Az egyik érintett nő a Magyar Nemzetnek elismerte a történteket. Lénárd pedig annyit mondott a lapnak, rég nem járt az Egyesült Államokban, és nem szívesen emlékszik vissza arra, ami ott vele „évtizedekkel korábban” történt.

Most egy, a Csíki Sör Youtube-csatornájára feltöltött interjúban reagált Lénárd erre a cikkre.

Elmondta, fiatalon, egy turistavízummal ment az Egyesült Államokba, többek között szobafestéssel is foglalkozott, de soha nem sikerült teljesen legális státuszt szereznie, sem letelepedésit, sem zöldkártyát. Szerinte akkor, a 2000-es évek elején a kanadai-amerikai határ egy laza határ volt, és Kanada pedig egy találkozási pont volt a vele "hasonszőrű" fiataloknak arra, hogy a Kanadába könnyebben kiutazó magyarországi szülőkkel találkozhassanak. Ő akkor is egy autóval tartott Kanadába többedmagával, és ő vezetett. Két km-re az amerikai határtól megállították őket, és feltételezték, hogy Kanadában voltak, onnan jöttek vissza, papírt azonban nem tudtak mutatni, sem tartózkodásit, sem állampolgárságit. Elindult egy ügy, aminek úgyis az lett volna a vége, hogy hazaküldik.

Sztriptíztáncosokról nem beszélt. Beszélt viszont arról, hogy szerinte miért született meg a Nemzet cikke.

Lénárd szerint a magyarországi söripar, a nagyipari sörgyártás arról szól, hogy mérgezik az embereket. Erre megjelenik egy székely legény (ő), aki minőségi sörről kezd el beszélni, és kezdi azt el készíteni is. Azt pedig megveszik az emberek. A cégek ezt nyilván nem nézik jó szemmel, és simán van 200 ezer eurójuk, hogy valakiről rosszat mondjanak, hogy árnyaltan beszéljenek az igazságról. És most ezt történik, mondja.

De a nagy sörgyárak mellett a román nemzetbiztonsági szolgálatot is megemlítette. Mégpedig azért, mert szerinte annak elég nagy probléma, hogy egy magyar vállalkozó napi 80 ezer üvegre teszi rá a székely nemzeti szimbólumokat.

Lénárd azokra a hírekre is reagál, miszerint csődközeli helyzetben van a Csíki Sör. Azt mondja

Nem vagyunk csődközelben.

Arra a kérdésre is reagált, hogy akkor van-e politikai hátszele, sikereit köszönheti-e a politikai kapcsolatainak. 

Lénárd, akinek vállalkozása mellett az egész magyar kormány kiállt, akinek vállalkozása miatt még a Heineken bojkottjára is felszólítottak, akinek a kedvéért Lázár János képes volt meginni élete második pohár sörét is, szóval Lénárd azt mondja:

Nekem a politikához semmi közöm.

Rovatok