Index Vakbarát Hírportál

2,7 millió forintot is kaphat, ha kisvállalkozó, és most felvesz valakit

2018. január 6., szombat 07:43

5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), hogy új munkahelyeket hozzanak létre. A pénzből a kkv-k többek között új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, de a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják, a támogatás mértéke nem regisztrált álláskereső esetén új munkahelyenként 1,5 millió forint lehet.

A pályázók ezen felül kiegészítő támogatásként kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként további 500 ezer forint, illetve, ha az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszony keretében foglalkoztatott álláskereső felvételét vállalják, új munkahelyenként további 800 ezer forint támogatást kaphatnak.

Új munkahelyenként még további 400 ezer forint támogatásban részesülhetnek a pályázók, ha kedvezményezett járásban vagy településen hajtják végre a beruházást.

A vállalkozások így akár 2,7 millió forint támogatást is kaphatnak.

A munkáltatónak vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti az érintett térségben. A program pályázati időszaka január 4-től nyílt meg, és február 9-én zárul le.

Rovatok