Index Vakbarát Hírportál

Szűk határidővel keresnek beszállítókat a Microsoft-botrány után

2018. február 1., csütörtök 11:51

Gyorsított eljárásban keres új cégeket a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF), hogy ne maradjon szolgáltató nélkül a teljes közigazgatás – írja a 24.hu. Az ajánlatok beadásáig mindössze két hét van hátra az uniós közbeszerzési értesítőben olvasható információk szerint.

Összesen 40 milliárd forintos, két éves keretszerződést kötnek a tervek szerint legfeljebb 15 céggel. A feladat Microsoft szoftverlicencek bővítése, kiegészítése, meghosszabbítása, verzió-követése, cseréje, új licencek beszerzése és kapcsolódó szolgáltatások teljesítése. A KEF 2017. augusztus 25-én kötött keretmegállapodást ugyanezen feladatokra, csakhogy a szerződés teljesítése során a Microsoft Ireland visszavonta egyes cégek LSP/LAR partneri minősítését, így minden konzorcium alkalmatlanná vált a szerződés teljesítésére. Ez indokolja a rövid határidőt a kiírás szerint. 

Az ügy előzménye, hogy korrupciógyanút kivizsgáló belső nyomozás folyt a Microsoft a magyar leányvállalatnál, melynek fő iránya az állami szektor szerződéseinek átvizsgálása volt, és többek közt egy nagy NAV-os közbeszerzés szúrt szemet. A végeredmény az lett, hogy a vezetést menesztették, és a Microsoft Magyarország felmondta a legnagyobb kormányzati beszállítók Microsoft-termékekre szóló értékesítési engedélyét.

Rovatok