Index Vakbarát Hírportál

18 Spar került Mészáros Lőrincék egyik cégéhez

2018. február 8., csütörtök 13:28

18 darab kereskedelmi ingatlant vett meg 18 magyar településen a nemrég Mészáros Lőrinc cégbirodalmához csatlakozó Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. - ezt jelentette be a cég csütörtökön. A 18 üzlethelyiség mindegyikében Spar üzletek működnek. 

A 18 üzlet eddig az Erste Euro Ingatan Befektetési Alap tulajdonában volt, azokért pedig az Appeninn 14,5 millió eurót, azaz nagyjából a 4,5 milliárd forintot fizetett. Az ingatlanokat a Spar Kereskedelmi Kft. hosszú távú szerződésekkel bérli és éves szinten összesen 572 millió forint bérleti díjat fizet.

Az Appeninn Holding tavaly nyáron kezdett a Mészáros-birodalom tulajdonába kerülni, ekkor jelentette be a felcsúti polgármester két tőzsdei cége, a Konzum és az Op(im)us, hogy a két cég együtt 49,02 százalékos, meghatározó befolyást szerezne a cégben. Az Appeninn végül tavaly decemberben került a Konzum csoport három tagjának (Konzum PE Magántőkealap, Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. és a Konzum Management Kft.) tulajdonába. 

A Spar a tranzakcióról a következő közleményt küldte: 

A nevezett bejelentés egy ingatlanpiaci tranzakciót takar, melynek keretében az ingatlanok tulajdonosi háttere változott csupán meg, míg azok bérlője továbbra is a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. maradt. Ez a tranzakció üzleteink működését semmilyen formában nem érinti, a bérleti szerződésünk változatlan formában a továbbiakban is él.

Rovatok