Index Vakbarát Hírportál

Több mint egymilliárddal száll be a kormány az Audi győri kutatóközpontjába

2018. február 19., hétfő 12:41

Ötödrészben kormányzati támogatásból, 6,15 milliárd forintból megvalósuló beruházással hoz létre új kutatási-fejlesztési központot Győrben az Audi – jelentette be a járműgyártó magyarországi leányvállalata fennállásának 25. évfordulóján rendezett budapesti eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, írja az MTI.

Szijjártó elmondta, hogy az e-motorok és új generációs belső égésű erőforrások kutatásával, fejlesztésével foglalkozó létesítményben harminc új fejlesztőmérnök kap állást.

Azt is elmondta, hogy járműipar a magyar gazdaság zászlóshajója, amelynek termelési értéke először tavaly haladta meg a nyolcezer milliárd forintot, ezzel a hazai ipari kibocsátás 28,7 százalékát adva.

Az EU-s átlaghoz képest is sokat költünk nagyberuházások támogatására, ami jellemzően azt jelenti, hogy német multiknak adunk elég sok ingyenpénzt autóipari állásokért. A multik állami támogatásáról  itt írtunk részletesebben.

(Borítókép:  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Thomas Faustmann az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója az Audi Hungaria Motor Kft. 10 milliárd forintból felépített második logisztikai csarnokának átadó ünnepségén Győrben 2015. szeptember 8-án.- f otó: Krizsán Csaba / MTI)

Rovatok