Index Vakbarát Hírportál

Zalaegerszeg is autóutat kap

2018. február 23., péntek 16:06

Letették a 170 milliárd forintból épülő M76-os autóút alapkövét pénteken a Zala megyei Alsónemesapáti határában - írja az MTI. Ez  az autóút Zalaegerszeget - a sármelléki repülőtér érintésével - az M7-es autópályával kapcsolja össze.

Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a 34 kilométeres új gyorsforgalmi útról elmondta: 2020-ig elkészül a Zalaegerszeg és Alsónemesapáti között még hiányzó, mintegy másfél kilométeres szakasz négysávossá alakítása, illetve az M7-es holládi csomópontjától Fenékpusztáig tartó új nyomvonal. A kettő közötti szakasz tervezése is elindul, itt az építkezés befejezését 2022 végére tervezik.

Az M76-os út megépítésére közel 170 milliárd forint jut a Modern városok programból, 17 települést érint majd és  autóút 110 kilométeres sebességgel lehet majd rajta haladni. A Modern városok program részeként Zalaegerszegen vagy a városhoz kötődően 212,5 milliárd forint fejlesztés valósul meg, az M76-os beruházásán kívül pedig elkezdődik a Zalaegerszeg és Vasvár közötti gyorsforgalmi út tervezése is. A beruházások nagy része, 201 milliárd forint hazai forrás - beleértve az M76-os teljes költségét - és csak 11,5 milliárd uniós pénz.

   

Rovatok