Index Vakbarát Hírportál

Rákaptak a külföldiek a magyar szállodákra

2018. március 21., szerda 06:32

Elégedettek a szállodaipar szereplői, az év első két hónapjában 5-10 százalékkal értek el nagyobb forgalmat tavalyhoz képest. A következő évek fejlesztései az ágazat jelentős növekedését vetítik előre - mondta a Magyar Időknek Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Könnyid szerint kedvező trendre utal, hogy januárban több mint 25 százalékkal emelkedett a belföldi turisták száma Budapesten, és a Balatonnál is 22 százalék feletti növekedést mértek.

Véleménye szerint ez nagyban köszönhető a belföldi utazást népszerűsítő állami kampánynak, de emellett változtak a lakosság utazási szokásai is. "Újra divattá vált vidékről Budapestre utazni, a magyarok kezdik újra felfedezni a főváros nevezetességeit, továbbá kulturális és nemzeti értékeinket, gasztronómiánkat. A vidék is kezd felzárkózni, a kereslet valamennyi szállástípusnál és kategóriában megugrott" - mondta.

Könnyid László elmondta, hogy januárban a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma is jelentősen, 7,6 százalékkal nőtt a tavaly januári magas bázishoz mérten.

A kedvező ár/érték arány mellett a biztonság nagyon erős vonzerő a magyarországi utazások szempontjából

- mondta az elnök. Szerinte a V4-országokkal közös ázsiai turisztikai kampány máris kedvező eredményeket mutat.

Rovatok