Index Vakbarát Hírportál

Kedden sztrájkba kezdenek a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch dolgozói

2018. március 31., szombat 19:16 | aznap frissítve

Ötvennégy órás sztrájkot hirdetett meg a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) a hódmezővásárhelyi Villeroy & Boch Magyarország Kft-nél. 

Az MCDSZ közleménye szerint szaniterkerámiákat gyártó üzemben április 3-án kedden 0 órakor lépnek sztrájkba, a munkabeszüntetés április 5-én reggel 6 óráig tart. A sztrájkot az MCDSz felmérése alapján több mint 300 dolgozó támogatja.

Azért kezdenek sztrájkba, mert a munkáltató nem hajtja végre az MCDSz áItaI követelt 12 százalékos béremelést: "a dolgozók így kívánják kifejezni elégedetlenségüket és tiltakozásukat a munkáltató áItaI kilátásba helyezett csekélyebb mértékű béremeléssel szemben" - írják közleményükben.

A szakszervezet szerint a dolgozóknak sem célja a sztrájk, de a többség véleménye alapján indokolt és a cég gazdasági helyzetét is messzemenőkig figyelembe véve reális követelés az MCDSz áItaI megfogalmazott 11+1 százalékos béremelés. 

Határozott álláspontunk, hogy a munkáltató utolsó bérajánlatánáI többet is elbír a vállalat gazdasági helyzete a munkáltató működésének veszélyeztetése nélkül, amit nagyon is megérdemelnek a Dolgozók!

Rovatok