Index Vakbarát Hírportál

A Balatonnál idén már 800 forint lehet a sajtos-tejfölös lángos

2018. május 16., szerda 10:59 | aznap frissítve

Jelentős áremelkedéssel számolhatnak az idén a Balatonnál nyaralók – írja a Magyar Idők. A lap által megkérdezett szakértő szerint a megugró költségek és a munkaerőhiány okoz gondot, de a szezonális termékek minőségére is nagyobb figyelmet kellene fordítani.

Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) fonyódi elnöke a Magyar Idők kérdésére elmondta, jelentősen nőttek a szezonális büfések kiadásai a szakmunkás-bérminimum emelkedése, valamint a magas közterhek miatt, ami az idei árakon is meglátszik. 

A sima lángosért a korábban jellemző 300-400 forint helyett idén akár 500 forintot is elkérhetnek, a feltét pedig további 200-300 forinttal is drágítja.

Arról, hogy pontosan milyen tételekből áll össze a lángos ára, itt írtunk bővebben. 

A drágulás mellett gondot okoz az is, hogy egyre több olyan fagylaltárusító hely jelenik meg a Balaton környékén, amely a helyiek beszámolója szerint több szempontból is kifogásolható minőségű édességet kínál. Makkos Péter elmondása szerint az egyik balkáni országból hazánkba települt cukrászati lánc fagylaltjaival kapcsolatban valóban sok a minőségi kifogás. A nagy adagban mért, hamisított fagylalt állítólag ártalmas az egészségre, sok benne a növényi zsiradék, és allergén anyagokat is tartalmaz.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A Balatonnál idén már 800 forint lehet a sajtos-tejfölös lángos

A munkaerőhiány drágítja a büfékaját. A fagyinál a minőséggel is gond lehet egyes cukrászdákban.

2193 · May 16, 2018 10:59am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok