Index Vakbarát Hírportál

Visszakozik az új letelepedési programot hirdető cég

2018. május 17., csütörtök 15:56

A róla szóló cikk megjelenése után törölte reklámját a kínai közösségi oldalról az a cég, ami ingatlanalapú letelepedési programot hirdetett Magyarországon – írja az esetről korábban is beszámoló Direkt36. 

A programot ingatlanbefektetési bevándorlás címszó alatt futtatták, minimum 25 millió forintnyi ingatlanbefektetés és 50 ezer eurós (15,7 millió forintos) ügyintézési díj ellenében kínált magyarországi tartózkodási engedélyt. 

Csütörtökön a reklám eltávolítása után a magyar papírokat ígérő hongkongi cég, a Habony-közeli LSP International válaszolt is a portál még a cikk megjelenése előtt feltett kérdéseire. Levelében az áll, hogy „már hetekkel ezelőtt megszüntette ezt a tevékenységet”. Hogy pontosan mikor, ezt nem írták. 

Az LSP International azt is közölte, "nem dolgozott ki semmilyen ingatlanbefektetési bevándorlási programot a magyar kormánnyal közösen. (...)

Valójában az történt, hogy az LSP kellő körültekintés nélkül követte más közvetítők hatályos bevándorlási jogszabályokon alapuló, meglévő marketinggyakorlatát.

Az LSP elsősorban ingatlankeresésben, ingatlanbefektetések megvalósításában, letelepedési engedély igénylésében és más ügyekben nyújt segítséget kínai magánbefektetőknek Magyarországon. Tevékenységét a hatályos magyar törvények és jogszabályok betartása mellett végezte és végzi”.

A szerdai cikk megjelenése után a Kormányzati Tájékoztatási Központ gyorsan kiadott egy közleményt, mely szerint a magyar kormány semmiféle ingatlanalapú letelepedési programot nem indított és nem támogat, az úgynevezett program "egyszerűen hazugság". A szóban forgó cég ellen a Külügyminisztérium megteszi a szükséges lépéseket, írták, de hogy mik ezek a lépések, azt egyelőre nem árulták el a Direkt36-nak. 

Rovatok