Bezáratta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a gödöllői Félix pizzériát, mert engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételeknek sem felelt meg az étterem – derül ki a Nébih közleményéből.
Az étterem konyhájában nem volt meleg víz, ami a mosogatás és a takarítás miatt problémás, a padló pedig kifejezetten koszos volt. A helyiség olyan tárgyakkal volt tele, amikre ételkészítéshez nincs szükség (pl. monitor, óriás sakkbábuk, gépkocsi akkumulátorok, motorolaj, rossz hűtőszekrények stb.). A szakácsoknak és a futároknak nem volt meg a szükséges egészségügyi engedélye.
A nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat a hatóság a helyszínen a forgalomból kivonta és az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A NAV eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.