Index Vakbarát Hírportál

Tőzsdére vinné az ingatlanos cégét Wáberer György

2018. május 28., hétfő 16:51

Júniusban bevezethetik a Budapesti Értéktőzsdére Wáberer György ingatlanfejlesztési cégét, a BILK Logisztikai Zrt.-t - ezt mondta a milliárdos vállalkozó a Portfolio.hu-nak adott interjújában. A BILK egy logisztikai parkot üzemeltet Budapest határában, amelyet 15 évvel ezelőtt kezdtek fejleszteni zöldmezős beruházásként, mára pedig Wáberer szerint az ország egyik legnagyobb logisztikai parkjának számít. 

A logisztikai raktárkomplexum jelenleg összesen több mint 182 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitással rendelkezik, és több mint 98 százalékos kihasználtsággal működik. A családi céget Wáberer azért vinné tőzsdére a céget, amelyet Wáberer Lívia vezet, mert így szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) alakulhatna a cég, így nem kellene társasági és iparűzési adót fizetnie. 

A cég minden bevételét és kiadását euróban rendezi, ezért Wáberer azt is elmondta a Portfolionak, hogy a részvényeseknek az osztalákot is euróban fizetnék majd. Tavaly 1,2 milliárd forint nyeresége volt a cégnek.

Wáberer a saját nevét viselő szállítmányozó multival lett milliárdos, jelenleg 84 milliárd forintra becsült vagyonával a 11. leggazdagabb magyar a Napi.hu százas listája szerint. A Waberer's Internationalból viszont két éve kiszállt, azóta csak az ingatlanbefektetéseivel foglalkozik. 

Rovatok