Index Vakbarát Hírportál

Összefognak a régióban a legnagyobb biztosítók

2018. június 5., kedd 14:39

Az UniCredit stratégiai partneri megállapodásokat írt alá az Allianz és a Generali biztosítókkal biztosítási termékek forgalmazására Kelet-Közép-Európában – írták a cégek az MTI-nek kedden.

A hosszú távú együttműködéseket fokozatosan vezetik be a helyi szabályzásoknak megfelelően, 2018 második félévétől kezdődően, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

A közlemény szerint az Allianz élet-, lakás-, gépjármű- és balesetbiztosítási termékeit, a Generali pedig csoportos hitelfedezeti biztosításokat nyújt majd az Unicredit mintegy 25 millió ügyfelének. A biztosítók termékei a banki fiókhálózaton keresztül, illetve a bank online felületein lesznek elérhetők.

A megállapodások tovább erősítik az UniCredit jelenlegi régiós bankbiztosítási tevékenységét. Az Allianz több mint 8 millió ügyfelet szolgál ki a régióban, 10 piacon van jelen: Ausztriában, Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Ukrajnában. A Generali világszerte több mint 71 ezer alkalmazottat foglalkoztat és közel 57 millió ügyfele van., ebből 12,5 millió ebben a régióban. Az olaszországi központú 1831-ben alapított vállalatcsoport több mint 60 országban van jelen, 2017-es teljes díjbevétele meghaladta a 68 milliárd eurót,

Rovatok