Index Vakbarát Hírportál

Mindenkinek csak a mell kell

2018. június 7., csütörtök 12:22

Átrendeződtek az árviszonyok csirke különböző részei között az áfacsökkentés után, és olyannyira megnőtt a kereslet a mellhúsra, hogy már ellátási zavarokat is okoz – derül ki sz Azenpenzem.hu csirkekörképe szerint.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Mindenkinek csak a mell kell

A far és a comb nem olyan népszerű. Szétszakadt az európai csirkepiac, hiány van, drágulás jöhet.

331 · Jun 07, 2018 12:22pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A csirke farhát a tavalyi év eleji szinthez képest 19 százalékkal olcsóbb lett, a combot és az egész csirkét is valamivel kedvezőbb áron lehet most beszerezni, a filézett csirkemell azonban még akciósan is többe kerül a korábbinál, kb. 1200-1400 forint között mozog egy kiló ára. Elképzelhető viszont, hogy ha a termelők át tudják vinni, amit szeretnének, akkor a helyzet a vevők szempontjából rövidesen tovább romolhat. 

Lényegében szétszakadt a piac, mindenki csirkemellet akar venni, a többi terméket pedig nagyon nehéz értékesíteni – mondta el a Magyar mezőgazdaság szakportálnak Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács elnöke. Több áruházlánc már hiányra panaszkodik. Szerinte ennek következtében a csirkések hamarosan árat emelnek, hiszen nem várható, hogy a piaci viszonyok mostanában rendeződnek.

Csorbai szerint 300 ezer tonna csirkemell hiányzik az unió piacán, miután kevesebb hús jön Brazíliából az ottani szalmonellabotrány miatt, és most az európai termelőktől próbálják ezt pótolni. Vagyis a kereslet tehát óriásit ugrott,

a baj csak az, hogy a csirkének nem csak melle van.

A szárny, a farhát és a comb pedig nem igen kell senkinek.

Rovatok