Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo Juvéba igazolása miatt fognak sztrájkolni a Fiat munkásai

2018. július 11., szerda 14:10

A Fiat egyik szakszervezete, az Unione Sindacale di Base bejelentette, hogy a cég Melfiben található gyárának dolgozói sztrájkolni terveznek, amiért a Juventus 105 millió euróért leigazolta Christiano Ronaldót – írja a Football Italia.

A szakszervezetnek az a problémája, hogy a 105 milliós átigazolási díj egy részét a Juventust tulajdonló Exor állja. Ez a cég a Fiat és a Ferrari tulajdonosa is, és miközben a munkavállalók felé azt kommunikálják, hogy nem túl jó a cég helyzete, egy ilyen igazolás azért belefér a vállalatnak.

"Elfogadhatatlan, hogy az FCA és a CNHI munkásai súlyos áldozatokat hoznak, miközben a cég százmilliókat költ egy játékos megvételére. Azt mondják, hogy nem megy jól a cégnek, ezért támaszkodjunk a szociális hálóra, és várjunk az új modellek piacra dobására, ami soha nem fog megtörténni" - írták közleményben.

"Miközben a munkavállalóktól és a családjaiktól azt várják el, hogy spóroljanak, a cég úgy dönt, hogy ennyi pénzt ad egy ember munkájáért. Ez így tisztességes? Rendben van az, hogy egy ember milliókat keres, miközben több ezer család már a hónap közepére kifogy a pénzből?"

"Ugyanaz a tulajdonosunk, de az, hogy ennyire más az elbánás, nem elfogadható, és nem is fogjuk elfogadni. A Fiat dolgozói három generáció óta építik ezt a céget, és cserébe semmit nem kaptak, csak azt, hogy végigszenvedték az életüket."

A dolgozók szerint a cégnek inkább olyan autóipari fejlesztésekre kellene költenie, amik garantálják ezrek munkahelyét, olyan beruházás nem elfogadható, ami által egy darab munkahely jön létre. "Ez kéne legyen egy olyan cég célja, ami a munkavállalói érdekét nézi. Ha nem ez a cél, akkor annak az az oka, hogy a futball és a szórakozás fontosabb a cégnek, mint minden más. Ezek miatt az Unione Sindacale di Base vasárnap 10 órától és kedden 6 órától sztrájkolni fog Melfiben" - írták.

Rovatok