Index Vakbarát Hírportál

Természettudományos érettségit javasol a Magyar Nemzeti Bank

2018. július 12., csütörtök 10:50

Kötelező természettudományos érettségivel növelné a reál területen tanuló egyetemisták és főiskolások számát a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – írja az Eduline.hu a Magyar Nemzeti bank 180 pontos javaslatcsomagja alapján, amit kedden átadták a Nemzeti Versenyképességi Tanácsnak.

"Kötelező természettudományos érettségi (a matematikán felül), a természettudományos tárgyak oktatási színvonalának növelése a közoktatásban, tudatosabb karriertervezés elősegítése a középiskolások körében, lemorzsolódás csökkentése az egyetemi képzéseken" - sorolja a javaslatokat a Magyar Nemzeti Bank anyaga.

A Hoffman Rózsa-féle oktatási államtitkárság is foglalkozott hasonló tervvel, de abból végül nem lett semmi, állítólag azért, mert a hat érettségi már túl nagy terhet jelentett volna a diákok számára.

Varga Mihály pénzügyminiszter, aki a Nemzeti Versenyképességi Tanács  ülése után hétfőn elmondta, hogy  Magyarország 2030-ra Európán belül az öt legjobb ország közé kíván kerülni, ahol érdemes élni és dolgozni. Ehhez a  Magyar Nemzeti Bank, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslatokat dolgozott ki.  A versenyképesség javítására kidolgozott elképzeléseket nyár végéig áttekintik, illetve egy-egy feladat elvégzéséhez felelősöket is hozzárendelnek.

Rovatok