Index Vakbarát Hírportál

Trump: Új szakasz kezdődik Washington és az EU kapcsolatában

2018. július 25., szerda 23:41 | aznap frissítve

Donald Trump szerdán a Fehér Ház Rózsakertjében találkozott az Európai Bizottság (EB) elnökével, Jean-Claude Junckerrel, a találkozó után pedig kijelentette, új szakasz kezdődik Washington és az Európai Unió kapcsolataiban – írja az MTI.

Trump és Juncker több fontos dologban is megállapodtak, ezek értelmében a jövőben jöhet az együttműködés

Trump bejelentette azt is, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió megkezdi a tárgyalásokat az európai acélárukra és alumíniumtermékekre kivetett amerikai vámok, valamint a megtorlásként az Európai Unió által amerikai portékákra kivetett vámok ügyében, a tárgyalások ideje alatt pedig egyik fél sem vet ki újabb vámokat.

Ez utóbbi egyébként elég nagy siker: Trump május végén kezdett kereskedelmi háborúba a fél világgal, azóta pedig nem úgy tűnt, hogy szeretne meghátrálni, az amerikai sajtó pedig a találkozó előtt is eléggé borúlátó volt, most azonban úgy tűnik, hogy enyhülhet a helyzet.

Kiderült emellett az is, hogy az EU szinte azonnal megkezdi az amerikai szójabab nagy mennyiségű importját, és az EB elnöke a korábbinál több amerikai cseppfolyósított gáz (LNG) európai vásárlására tett ígéretet.

Rovatok