Index Vakbarát Hírportál

Fejkamerákkal fogja leinnoválni a nagy sportmárkákat a 2Rule

2018. augusztus 7., kedd 09:02

A 2020-as tokiói nyári olimpián és paralimpián a magyar csapat nem 2Rule kollekcióban szerepel majd – mondta Kővári Ágnes, a 2Rule-t forgalmazó Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója az Origónak.

A vezérigazgató szerint nagyon nagy megtiszteltetés volna, ha a 2Rule ilyen lehetőséget kapna, de erre még nem állnak készen, viszont a tokiói olimpia és paralimpia után tervezik megvizsgálni, hogy képes-e a márka egy ekkora feladat végrehajtására.

Az interjúból további részletek is kiderülnek a nemrég beindított magyar márkáról: ezek közül talán a legérdekesebb részlet azzal kapcsolatos, amikor Kővári arról beszél, hogy miben számít innovatívnak a 2Rule mezek gyártási folyamata.

Kővári arról számol be, hogy a cég leszerződött egy szegedi varrodával, ahol 250 varrónő dolgozik be a Magyar Sportmárka Zrt.-nek. Mészáros Lőrinc üzlettársa szerint a szegedi üzemnek olyan technológiai fejlesztés van a birtokában, „melyet a Szegedi Tudományegyetemmel közösen fejlesztettek ki, amellyel lekörözhetjük a nagy márkák technológiáit”.

Az innováció lényege, hogy 

A gyártást fejkamerával közvetítik a megrendelőknek, és minden legyártott termékről online információkat adnak.

„Ilyet egyetlen külföldi varrodában sem láttam" – mondta erről Kővári, aki arról is beszámol, hogy négy másik varrodával is van már aláírt szerződésünk, egy kecskemétivel, egy bátonyterenyeivel, egy budapestivel és a szombathelyi Styl Ruhagyárral. 

A varrást is hatékonyabbá teszi a kamera

Cikkünk megjelenése után hívta fel rá egy olvasó a figyelmünket, hogy a szegedi SZEFO Zrt.-nél a Kővári által említett online követhetőség mellett a Szegedma.hu cikke szerint arra is szolgálnak a kamerák, hogy a robotvarrógép számára információkat gyűjtsenek: "A robotvarrógépünk másodpercenként 1 millió felvételt készít, a szoftver ezeket feldolgozza, megadja a parancsot, hogyan fordítsa meg a gép az idomot a műveleti rész alá, majd utasítást küld a hardvernek.” - magyarázta Kiss Sándor Csaba, a társaság vezérigazgatója a lapnak.

A Stylről a Nyugat.hu nemrég írta meg, hogy a cég ellen csődeljárás indult, miután a német többségi tulajdonos kivásárolta az önkormányzat tulajdoni részét. A cég hosszú ideig küzdött pénzügyi problémákkal, az önkormányzat ezért is vásárolta be magát a cégbe, de így a cég nem indulhatott közbeszerzéseken.

Emellett az is nehezített a Styl helyzetét, hogy nagysága miatt EU-s közbeszerzéseken se indulhatott, miközben  kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon azért nem indulhatott, mert köztartozása volt. A cégvezetés a lappal annyit közölt, hogy a Styl a 2Rule beszállítói körébe került, hosszú távú együttműködés köttetett a Magyar Sportmárka Zrt. és a Styl Fashion Kft. között.

Az interjúból kiderül még, hogy a 2Rule

A 2Rule-ról ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Rovatok