Index Vakbarát Hírportál

Magyar irodát nyitott a Roszatom szervizcége

2018. augusztus 17., péntek 15:22

Képviseletet nyitott Budapesten a Ruszatom Szerviz, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern villamosenergetikai divíziójának tagvállalata – írja a Portfolio. 

A vállalat az Oroszország határain kívül működő, VVER-technológiát használó atomerőművek számára nyújt szolgáltatást az üzemeltetés és a javítás-karbantartás terén. A Ruszatom Szerviz Rt. szinte minden olyan országban képviselteti magát, ahol VVER típusú nyomottvizes blokkokat üzemeltetnek. A vállalat Kínában, Iránban, Bulgáriában és Örményországban a VVER típusú blokkon zajló üzemidő-hosszabbítási, karbantartási, illetve korszerűsítési munkálatok fővállalkozója.

Ezzel együtt a magyar iroda a társaság mindössze harmadik külföldi fióktelepe, a továbbiak Bulgáriában, illetve Örményországban találhatók.

A cég a Paksi Atomerőművel való együttműködés keretében berendezéseket szállít, műszaki és egyéb tanácsadói szolgáltatásokat nyújt. Az együttműködést más területeken is tervezik, amelyek között szerepel a képzési központok korszerűsítése, a jelenlegi berendezések cseréje, a Paks 2 Atomerőmű személyzetének felkészítése az új blokkok biztonságos üzemeltetésére és egyéb projektek.

Rovatok