Index Vakbarát Hírportál

Van még olyan, hogy Mészáros Lőrinc elveszít egy közbeszerzést

2018. október 2., kedd 09:30

Mészáros Lőrinc cégbirodalmának meseszerű felemelkedéséről már rengeteget írtunk, és hát nem titok, hogy ennek a birodalomnak az alapja a Mészáros és Mészáros Kft. és az ezzel elnyert több milliárd forintnyi, közbeszerzésen elnyert állami ( főleg EU-s ) pénz. Így 2018 Magyarországán már majdnem hogy meglepőnek tűnik, hogy van olyan, hogy a Mészáros és Mészáros elindul egy közbeszerzésen, és nem nyer.

Pedig van ilyen, a Napi.hu szúrta ki a Közbeszerzési Értesítőben. A pályázatot Magyarkeszi település ivóvízminőség-javító programjára írták ki, a beruházást 301 millió forintra becsülték. A megbízásra Mészáros Lőrinc cége az EuroAszfalt Kft.-vel konzorcium is jelentkezett, ahogy a Colas Alterra Zrt. és a Swietelsky Magyarország Kft. is. A nyertes viszont a zalakarosi Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. lett, amely 378 millió forintért vállalta el a megbízást.

Ez a cég nyerte el még a Szentlőrinc, Lakócsa, Potony, Szentborbás, Tótújfalu, Csokonyavisonta, Darány, Istvándi, Taszár és  Orci ivóvízminőségének javítására kiírt tendert is, ezen viszont a Mészáros és Mészáros nem is indult. 

Rovatok