Index Vakbarát Hírportál

Újabb száz járatot töröltek Brüsszel legnagyobb repterén

2018. október 31., szerda 11:07

Szerdán ismét töröltek száz járatot a csomagkezelők munkabeszüntetése miatt szerdán a brüsszeli Zaventem repülőtéren, sajtóhírek szerint azonban hamarosan megegyezés születhet, és így véget érhet a sztrájk - írja az MTI. A sztrájk hetedik napja tart a belga főváros repterén, eddig kedden 140, hétfőn 110, vasárnap 150, szombaton ugyancsak 110, pénteken pedig 130 járatot kellett törölni a munkabeszüntetés miatt.

A munkabeszüntetés azt a nagyjából harminc légitársaságot érinti, amelyeknek a poggyászkezelését az Aviapartner földi kiszolgálócég végzi. Közöttük van

A TUI fly bejelentette, hogy saját munkatársai fogják elvégezni a csomagok kezelését. Az utasoktól a reptér azt kérte, hogy indulás előtt ellenőrizzék a repülőtér honlapján, indítják-e a járatukat, érkezzenek a szokásosnál korábban, és ha lehetséges, csak kézipoggyásszal utazzanak.

A dolgozók a  rossz munkakörülmények, az alacsony bérek és a konzultáció hiánya miatt hirdettek sztrájkot múlt hét csütörtökön.A belga média legfrissebb hírei szerint az Aviapartner vezetői és a cég munkatársainak érdekeit védő szakszervezetek hajnalig tartó tárgyalásai során elfogadtak egy megállapodás-tervezetet, amelyet szerda délelőtt véglegesíthetnek, és amely véget vethet a sztrájknak.

A Brussels Airlines belga légitársaság járatait nem érinti sem az akadozó csomagkiadás, sem a járatkimaradás, mivel földi kiszolgálását a Swissport cég végzi.

A Zaventem a legnagyobb forgalmat lebonyolító repülőtér Belgiumban, tavaly 25 millió utast fogadott, szemben a második legnagyobb, bár ugyancsak főként Brüsszelt kiszolgáló Charleroi 7 millió utasával.

Rovatok