Index Vakbarát Hírportál

Kirúgta a földön alvást színlelő dolgozóit a Ryanair

2018. november 7., szerda 14:41

Kirúgta azokat a dolgozóit a Ryanair légitársaság, akik egy sokat megosztott fotón a földön alszanak - írja a BBC . A légitársaság szerint ugyanis a fotó egy beállított kép, a cég pilótáinak és utaskísérőinek sosem kellett a puszta földön aludnia, csak le akarják járatni az amúgy nem túl dolgozóbarát munkahelyként ismert Ryanairt.

A kép október 14-én készült, azon pedig az ír légitársaság Malaga-Porto járatának személyzete látható, miután a gép a viharos időjárás miatt nem tudott felszállni Porto felé. A portugál SNPVAC szakszervezet szerint a járat személyzetét reggel fél 2 és 6 között egy olyan szobában szállásolták el, amelyben semmilyen "pihenő alkalmatosság", itt készült a fotó.

A légitársaság közleménye szerint viszont ez egyszerűen hazugság, a Malagán ragadt dolgozóknak csak egy rövid időt kellett a Ryanair személyzeti teremben töltenie, ezután pedig a VIP várójában helyezték el őket, itt töltötték az éjszakát.  A portugál szakszervezet szerint valójában csak reggel hatkor vitték át őket a VIP váróba, addig a bútorozatlan szobában voltak. 

A légitársaság a Twitteren egy kamerafelvételt is közölt, amin látszik, hogy a pilóták (akik amúgy tényleg pár műanyag széken ücsörögnek), kitalálják és megcsinálják a képet, és egyáltalán nem alszanak. 

A Ryanair híresen rossz viszonyban van a dolgozóival és azok szakszervezeteivel, a vállalat vezetője,  Michael O'Leary például egy alkalommal "lusta barmoknak" nevezte a cég munkavállalóit,  akiket néha fenékbe kell billenteni. Ennek a hozzáállásnak meg is lett az eredménye, az elmúlt hónapokban több európai országban is sztrájkoltak a Ryanair pilótái, ami komoly anyagi károkat okozott a cégnek

Ennek ellenére nem nagyon változik a dolgozókkal szembeni attitűd. A cég lengyel pilótáinak például nem csak azt tiltotta meg a Ryanair, hogy szakszervezetbe tömörüljenek, de még alkalmazottként sem hajlandó felvenni őket, csak egyéni vállalkozóként köt velük szerződést. 

Rovatok