Index Vakbarát Hírportál

Három év után már felújításra szorult az 55-ös út elkerülője

2018. november 21., szerda 12:47

Három éve adták át, de máris felújításra szorult az 55-ös út mórahalmi elkerülője – írja az Átlátszó.hu. A portál szerint hatalmas foltokban kellett felmarni az aszfaltot, két kilométeren kellett javítani az 5,8 milliárd (85 százalékban uniós) forintból épült, 7,1 kilométeres utat. 

Ahogy a portál emlékeztet, az utat 2014-ben kezdte el építeni a Colas Út Zrt., és rekordgyorsasággal, kicsit több mint egy év alatt el is készültek vele. Az építő a fokozatosan növekvő forgalmi terheléssel számolva, teherautókra méretezve tervezte a Szeged és Baja közötti 55-ös elkerülőjét, az út kihasználtsága viszont csak 25 százalékos. Ennek ellenére már felújításra szorult. 

Hogy miért kellett felmarni az utat, arra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sem válaszolt. Az Átlátszó kérdéseire csak azt közölték: „A kérdéses útszakaszon 2015-ben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósult meg felújítás, fejlesztés. A jelzett útszakaszon kevert felületi bevonatos technológiával, szeptember hónap közepén végzett garanciális munkákat a kivitelező.” 

Rovatok