Index Vakbarát Hírportál

Majdnem 60 százalékkal árazták le, csak eredetileg sose került ennyibe

2018. november 23., péntek 12:27 | aznap frissítve

Több webshop, köztük az Edigital és az Emag sem volt elérhető olvasóink beszámolói alapján péntek hajnalban, valószínűleg az black friday miatt megnövekvő forgalom miatt. Az Emag esetében egy olvasónk arra panaszkodott, hogy a cég applikációja gyenge internetkapcsolatra hivatkozva nem tölt be, miközben nincs semmi probléma az internetkapcsolatával.

Több olvasónk is jelezte, hogy az Emagon több olyan terméket is találtak, aminek irreálisan magasra emelték az árát, hogy aztán az akció napján nagyobb leértékelésnek álcázva tudják árulni. Ez egyébként a legegyszerűbb trükk, ami a webshopok alkalmazhatnak, és a  a Gazdasági Versenyhivatal is eléggé harap a dologra. A potenciális visszaélésekről ebben a cikkben írtunk egyébként részletesebben.

Egy olvasónk egy Kingston HyperX 64GB-os pendrive-ot szeretett volna vásárolni akciós áron. "Az eMag-on meg is találtam ahol 57 százalékos kedvezménnyel elérhető. A baj csak az, hogy sosem került ennyibe" - írta. Az Emag.hu-n a cikk írásakor valóban csak 16990 forintban került a pendrive, jelentősen leárazva az eredeti 39990 forintos árhoz képest.

Csakhogy ahogy az Árukereső.hu-n is látszik, ez elmúlt egy hétben a piaci átlagár 500 forinttal az Emag árazása felett alakult.

Szintén gyakori, hogy bár van egy termék, és tényleg olcsóbb, de az akciót az eladó csak egy készletre érvényesíti, közben a készleten felül is lehet rendelni, viszont az eredeti áron. A GVH tájékoztatása szerint ez is jogsértő. Egy olvasónk szintén az Emag.hu-ról küldött egy példát erre a szabálytalanságra.

Ha hasonlókat lát, írja meg a tema+blackfriday@index.inda.hu-ra!

Cikkünk megjelenése után az Emag is írt nekünk, közelményüket változtatás nélkül közöljük:

"Több mint 1 000 000 kedvezményes árú termékkel készültünk a Black Friday-re. A cikkben említett, eMAG által forgalmazott pendrive eredeti, teljes ára hibásan lett feltüntetve. A vásárlási árat emiatt vissza fogjuk téríteni az érintett vásárlóinknak és számukra ingyen kiszállítjuk az adott terméket. Az eMAG-nál a vásárló az első és azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb vásárlói élményben részesítsük őket.

A Kingston A400 480GB-os SSD-t a vállalat mellett az eMAG Marketplace partnerei is forgalmazzák, így fordulhatott elő, hogy az eMAG által kedvezményes áron értékesített darabok elfogytak, miközben más forgalmazón keresztül vásárolható maradt a tároló. Az olvasó által beküldött képernyőképen is látszik, a termék forgalmazója jelen esetben az nem az eMAG. A Marketplace szolgáltatás jelenleg több mint kétezer eMAG Marketplace partnernek nyújt értékesítési felületet. A vásárlók számára egyértelműen kiderül, hogy az adott terméket ki forgalmazza, sőt a webáruházban forgalmazóra történő szűrésre is van lehetőség."

Rovatok