Index Vakbarát Hírportál

A webbolt, amit fel kell jelenteni, hogy történjen is valami

2018. november 27., kedd 11:50

Van egy webbolt, aminek ügyfelei egyre nagyobb számban panaszkodnak arra, hogy a megrendelt és kifizetett árut nem kapják meg időben, és miközben hetekig semmi nem történik, a céget sem tudják elérni, vagy csak további ígéreteket kapnak. Több feljelentés is történt a cég ellen, ám a rendőrség válaszai szerint az ügyek végül leállnak, mert amint idáig fajul a dolog, az áru valahogy mégis megérkezik, vagy a visszafizetés megtörténik. 

444.hu hosszabb cikkben számolt be a Select Products nevű online webáruházról, és annak furcsaságairól, amikről több fórumon is sorra születnek a panaszos bejegyzések. De nem mindenki érte be a fórumokon dühöngéssel: a rendőrség a lap kérdésére elmondta, hogy 2017 eleje óta négyen is eljutottak odáig, hogy feljelentik a céget.

A cég oldala minimális információt tartalmaz mind a termékről, mind a szolgáltatásról, az sem derül ki például, hogy egy adott termékből hány darab van még elérhető. Így nem is a weboldal varázsa erős, hanem az áraik: azzal csábítanak ugyanis például, hogy amennyiben előreutalással fizet a vevő, akkor a szállítás ingyenes. Az elérhető áru jelzésének hiányból egyébként olyan problémák is adódnak, hogy miközben azt írják, raktáron, szállítás 3-5 nap, aközben a 20. napon is azt a választ küldték az egyik ügyfelüknek, hogy várják, hogy az áru beérkezzen hozzájuk.

A lap megnézte a webáruház üzemeltetőjének a saját honlapjukon fellelhető információit, és rögtön kiderült, hogy a jelzett adószám már nem érvényes, a cégnek nem ott van a székhelye, "a kamu telephely postacíme pedig valójában az Asia Center bevásárlóközponté".

De a webáruház furcsaságairól indított blogon van olyan bejegyzés, amely azt írta, hogy "idén tavasszal-nyár elején a weboldalon egy hét leforgása alatt 3 teljesen különböző cég szerepelt üzemeltetőként, amik közül az egyik váltig állította, hogy annyira nincs semmi köze az online bolthoz, hogy feljelentést fog tenni a nevük szerepeltetése miatt" - írja a lap.

És akkor két konkrét válasz:

A nyomozó hatóságok 2 esetben, mivel a cselekmény nem bűncselekmény, feljelentés elutasítására intézkedtek, 2 esetben az eljárást arra hivatkozással, hogy a cselekmény nem bűncselekmény, megszüntettek. A feljelentők késéssel ugyan, de a megrendelt terméket kézhez kapták, vagy a kifizetett összeg visszautalásra került részükre.

„Köszönjük, de erről nem. Köszönjük.”

Rovatok