Index Vakbarát Hírportál

Bezár a Buddha-Bar Hotel Budapesten

2018. december 7., péntek 12:57 | aznap frissítve

Frissítés: Katari üzletemberek veszik meg a jordánok budapesti luxushoteljét, írja a 24.hu. "Egy 54 éves katari üzletember alig egy hete alapított cége jelentkezett be a pesti belváros szívében, az Erzsébet híd pesti oldalánál, a Váci utca sarkán működő Buddha-Bar luxusszálló épületének megvásárlására. A tulajdoni lapon található bejegyzés szerint Budapest egyik legdrágább ingatlanára, a Klotild-palotára Nabeel Ali bin Ali Al Meslemani tett vásárlási ajánlatot. Az épület tulajdonosa eddig az olasz Beghelli család cége volt" - írja lap.

Hozzáteszik, a tulajdoni lap alapján meg is történt az értékesítés, a katari üzletember cége, az Aba Gate Kft. már szerdán beadta a földhivatalba a tulajdonjog bejegyzése iránti kérelmét.

2019 januárjában bezár a Váci utcai Buddha-Bar Hotel - írta közleményében a szálloda vezetősége. A Klotild palotában működő szálloda és az épület tulajdonosa közösen döntöttek így, mert a tulaj eladja az épületet.

A szálloda  üzemeltetői a munkatársak kétharmadát a cégcsoportnál helyezik el.

A 102 szobás luxusszállodát 2012-ben jordán üzletemberek nyitották, és a megnyitón Orbán Viktor is beszélt. Korábban az is kiderült, a vállalkozás (Mellow Mood Group) 21,95 millió eurós (6,85 milliárd forintos) hitelt kapott a magyar állami Eximbanktól.

Az épület tulajdonosa a Klotild Ingatlanhasznosító Kft., amely az olasz Beghelli család tulajdonában van. A családi vállalkozás lámpagyártással foglalkozik.

Rovatok