Index Vakbarát Hírportál

Húszezer új lakást adnak majd át az idén

2019. január 7., hétfő 11:41

Több mint húszezer új lakást adhatnak át 2019-ben, aminek a nagy többsége várhatóan albérletként fog majd megjelenni a piacon - írja közleményében az Ingatlan.com. Az ingatlanközvetítő portál szerint erre abból lehet következtetni, hogy az új lakások nagy részét befektetők vásárolták meg, akik valószínűleg bérbe akarják adni, nem tovább értékesíteni a lakásokat. 

Az új építésű albérletek megjelenése a piacon a régebbi építésű, rosszabb minőségű albérletek árán is megérződhet, azzal ugyanis, hogy megnő a kínálat, lehet, hogy ezeket a lakásokat csak alacsonyabb áron tudják majd kiadni a tulajdonosaik. 

Nagy változásokra azonban nem számít az Ingaltan.com az albérletek piacán. Bár a kínálat növekedni fog az új építésű lakásokkal, ezeket átlagosan majdnem 20 ezer forinttal drágábban adják ki, mint a mostani átlag lakbér, így a kínálat növekedése ellenére nem nagyon lesznek olcsóbbak az albérletek. A portál szerint jelenleg a budapesti - maximum 80 négyzetméteres - kiadó lakások átlagos bérleti díja havi 150 ezer forint, míg az újonnan épült vagy újszerű lakásokért 169 ezer forintot kérnek el. 

Rovatok