Index Vakbarát Hírportál

Eladja az állam a Budapest Bankot

2019. január 25., péntek 09:57

Privatizálják a Budapest Bankot – derül ki a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározatból, amit a Portfolio vett észre

Az Orbán Viktor által aláírt rendelkezés szerint Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter lesz a feladat felelőse, akinek tárgyalásokat kell folytatnia potenciális pénzintézetekkel.  

700 millió dollárt, akkori árfolyamon 196 milliárd forintot fizetett az állami MFB-csoporthoz tartozó Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. a Budapest Bankért 2015 júniusában, vagyis legalább ekkora összeget kellene kialkudnia a miniszternek a jövőbeni vevőnél, hogy az állam ne veszítsen a bizniszen. A Portfolio azt írja, ez a Budapest Bank 2017-es konszolidált könyv szerinti értékének a legalább 1,4-szeresét jelenti, ami a jelenlegi piaci környezetben minimális elvárásként reális. 

A Budapest Bankra lehetséges vevőként tartják számon a Takarékbankot, sajtóértesülések szerint a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank összeolvasztásának ötlete is napirenden van.

Rovatok