Index Vakbarát Hírportál

Szűkülő lehetőségekkel folytatódik az Erste és a Wizz Air viszonya

2019. január 29., kedd 16:43

Ismét az Erste Bank nyerte a Wizz Air magyarországi kedvezményprogramjának üzemeltetésére kiírt tendert, de az eddigi tulajdonosok öröme nem lehet teljes, megszűnnek ugyanis a betéti kártyák, a vásárlásokért pedig a jövőben csak feleannyi pont jár majd – írja a napi.hu.

A hitelintézet az elnyert pályázattal újabb három évig értékesítheti a tíz évvel ezelőtt bevezetett Erste Wizz Air hitelkártyát, és üzemeltetheti a szükséges háttérrendszereket. A betéti kártyák forgalmazását ugyanakkor januárban felfüggesztették, a hitelkártyák pontrendszere pedig szigorodik.

A megváltozott légi közlekedési szokásokhoz igazodva a Wizz Air átalakította a Wizz Air Hitelkártyához kapcsolódó kedvezményprogramját, és új feltételeket vezet be a pontgyűjtésben, illetve a kedvezmények jóváírásában.

– írta közleményében a bank.

Meglévő tulajdonosok esetében az új feltételek március 1-jével lépnek majd életbe, a 2018. november 1. és 2019. január 31. között igényelt kártyáknál  június 1 lesz majd a választóvonal, a február 1. után igényelt hitelkártyákat pedig már a megváltozott feltételekkel bocsátják majd ki.

A kedvezményprogram új feltételei szerint a hitelkártya használatakor minden, vásárlásra elköltött 100 forint után 1 pontot, míg a Wizz Air szolgáltatások vásárlása estén 100 forint után 2 pontot ír majd jóvá az Erste.

Ezzel lényegében felére csökkent a jóváírt pontok száma, emellett ráadásul a maximális összeg is csökkent, a pontokat az eddigi 300 ezer forint helyett most már csak 250 ezer forintig írják jóvá.

Rovatok