Index Vakbarát Hírportál

Újabb országban terjeszkedik az OTP

2019. február 6., szerda 09:30

Az OTP Bank adásvételi szerződést írt alá a Societe Generale Csoport moldáv leánybankja, a Mobiasbanca – Groupe Societe Generale S.A. (SGMB) közel 88 százalékos részesedésének megvásárlásáról – közölte a bank szerdán a tőzsde honlapján.

Az SGMB 13,3 százalékos piaci részesedésével Moldova 4. legnagyobb bankja. Univerzális bankként a lakossági és vállalati piacon egyaránt aktív. A tranzakció pénzügyi zárására várhatóan a következő hónapokban kerülhet sor.

A két bankcsoport együttműködési megállapodást is kötött elsősorban a nemzetközi vállalatok kiszolgálásának támogatására. Az együttműködési megállapodás olyan kulcsterületekre terjed ki, mint a nemzetközi cash-management- és tőkepiaci szolgáltatások, strukturált finanszírozás, valamint a befektetési banki tevékenység.

Az együttműködési megállapodás Magyarországra is kiterjed, amelyhez Bulgária és Horvátország hamarosan csatlakozik. Albánia, Szerbia és Moldova a tranzakciók lezárását követően csatlakozik a megállapodáshoz.

Az OTP nem most kezdi a balkáni terjeszkedést, korábban Bulgáriában és Albániában, Horvátországban és Szerbiában is beszállt már bankokba. 

Rovatok