Index Vakbarát Hírportál

Százmilliókat kaszálhat a fideszes polgármester családja az ipari parkon

2019. február 18., hétfő 10:22

Újabb ipari park épül Szigetszentmiklóson, szám szerint a harmadik, a beruházással jól járhat Szabó József, a helyi fideszes polgármester is, írta meg a 24.hu

Ugyanis a polgármesternek, rokonainak, feleségének és nővérének épp ott vannak földjei, ahol az ipari park és a hozzá kapcsolódó autópálya-felhajtó épülni FOGNAK.

Az önkormányzat már megadta az engedélyt rá, hogy a földterületeket belterületté minősítsék. 

Míg a környéken 1 m² szántóföld 1-2 ezer forintot ér, a belterületek ennek a sokszorosát is megérhetik, a 24.hu becslése szerint 10-15 szeres lehet különbség, míg a Magyar Narancs 4-10 szeres eltéréssel számol. Az új ipari park és felhajtó kialakítása 50 hektárt érinthet, ebből 16 a közeli áruház tulajdona, a polgármester nem hajlandó elárulni, hogy a fennmaradó 34 hektárból mennyi van az ő és rokonai tulajdonában. 

A 24.hu lekérdezett véletlenszerűen tíz telket az érintett 36-ból, ezek közül minden második telek Szabó József, felesége Szabó Józsefné, illetve nővére Szabó Eszter tulajdonában voltak. Ezek alapján az újság úgy becsüli, hogy 

akár több száz millió forint haszna is lehet Szabónak és rokonainak a területek eladásából. 

A lekért földhivatali dokumentumok alapján van olyan telek, amit már eladtak az ipari parkot fejlesztő társaságnak. A polgármester és rokonai az érintett földeket a nyilvántartás szerint a 90-es évek közepén vásárolták.

Rovatok