Index Vakbarát Hírportál

A NER kedvenc propagandacégei leszerződtek az ELTE-vel

2019. február 28., csütörtök 19:45 | aznap frissítve

A jobbikos Szilágyi György írásbeli kérdést nyújtott be azzal kapcsolatban, hogy "milyen tevékenységeket végeznek Balásy Gyula cégei az Eötvös Loránd Tudományegyetem részére". Balásy Gyula már az első nemzeti konzultáció (2005) óta dolgozik a Fidesznek, 2016 után azonban egy kisebb beszállítóból a kormányzati propaganda első számú ügynöksége lett az övé. A róla készült portrénkat itt olvashatja

Szilágyi kérdésére Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt írta, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal közbeszerzési eljárása után az ELTE mint megrendelő leszerződött a New Land Media Kft., valamint a Lounge Design alkotta konzorciummal. Mindkét cégnek Balásy a tulajdonos-ügyvezetője. 

Az eljárás szerint a cégek az ELTE-nek a következő feladatokat láthatják el: stratégiai tervezés, kreatív koncepció és grafikai tervezés, gyártás, online ügynökségi feladatok, kutatás, médiatervezés- és vásárlás, rendezvényszervezés, utaztatás és szállítás. 

Balásy cégeinek nagyon jól megy, mióta bekerültek az élvonalba: 2018 harmadik negyedévében a New Land Media és a Lounge Design 16,8 millárd forintos megbízást kapott az államtól - írtuk korábban. 

Rovatok