Index Vakbarát Hírportál

Csányiék több milliárdos állami támogatással építenek kastélyszállót Tihanyban

2019. március 1., péntek 16:11

Üdülőövezetből vegyes felhasználású területté soroltatná át a Garancsi István, Hernádi Zsolt és Csányi Sándor közös cége a tihanyi kastélyszálló környékét annak érdekében, hogy beépítési korlátozások ne akadályozhassák a 4,2 milliárd forintos beruházásukat – írja a Napi.hu.

A Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére a CDHT Hotel Projekt Kft. 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott. A cég az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül Garancsi István, a Market tulajdonosa, Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója közös érdekeltsége.

vízpart-rehabilitációs terv módosítását megalapozó tanulmányból kiderül, hogy azért soroltatnák át az ingatlant üdülőterületből vegyes területi övezetbe, mert üdülőházas területen csak korlátozva lehetne építkezni.

A Garancsi ügyvezetése alatt álló CD Service Kft. által megrendelt tanulmány így fogalmazza meg, hogy miért látják jó ötletnek a beruházást: "pályázati források és támogatások nélkül a területen gazdaságos módon szállodai projekt, amire a hatályos építésügyi jogszabályok lehetőséget biztosítanak üdülőterületen, nem valósítható meg a Balaton szezonalitásából, a környékbeli árakból és versenyhelyzetből adódóan. Ugyanakkor a közel 5,6 hektáros terület évek óta hasznosítatlan, és mind a községnek, mind az egész félszigetnek jót tenne, ha itt egy fejlesztés megvalósulhatna és a terület élettel telne meg". 

Rovatok