Index Vakbarát Hírportál

Orbán a fiatalokhoz: Munka van, migránsok nincsenek Magyarországon

2019. március 12., kedd 12:55

„Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő” – mondta Orbán Viktor kedden Budapesten, a Hungexpón, a XII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján. A csütörtökig tartó rendezvény a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint a VI. Skills Hungary nemzeti döntőjének színhelye.

Orbán szerint:

A miniszterelnök szerint két dolog nincs az országban:

Három dolog azonban van:

Orbán kitért az elvándorlásra is. „A mi fiataljaink a mi aranytartalékunk. Aki elereszti a fiataljait, az elveszíti a jövőjét. Márpedig Magyarország meg akarja nyerni a jövőt, ehhez pedig szükség lesz rátok” – mondta a miniszterelnök, aki szerint külföldön eltölteni valamennyi időt, tanulni, dolgozni mindig hasznos és jó dolog, de előbb-utóbb vissza kell térni, mert „a ti jövőtök nem ott, hanem itt vár rátok".

Orbán szerint Magyarország jövője a mai fiatalok döntéseiből áll össze – amilyen szakmát, pályát, életet, jövőt választanak maguknak, olyan lesz az ország. A miniszterelnök elmondta, hogy a világban kíméletlen verseny indult a tehetséges, jól képzett és dolgozni akaró fiatalokért, a kiváló, versenyképes és szakképzett magyar fiatalokért sorban állnak a nyugati országok. Magyarországnak azonban szüksége van minden fiataljára, mondta Orbán.

Arról is beszélt, hogy hazánkban „a fiatalok versenyképes szakmát kaphatnak”. Szólt a technikumi rendszer visszatéréséről, amely szerinte megnyithatja az egyetemek kapuit a fiatalok előtt, ha a szakma megszerzése után még akarnak tanulni.

A kormányfő végül a tanárokhoz szólt, elismerését fejezte ki a magyar fiatalokért végzett áldozatos munkájukért, és arra kérte őket, neveljenek újabb és újabb hazaszerető és tettre kész fiatalokat Magyarországnak.

Rovatok