Index Vakbarát Hírportál

Két érdi tendert is megnyertek Mészárosék

2019. március 21., csütörtök 11:55

Két beruházást is nyert Mészáros Lőrincék családi cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. az érdi önkormányzattól, mindkettőt a becsült összérték másfélszereséért – írja a 444.hu.

Az egyik a Batthyány Sportiskola rekonstrukciója, amit az eredetileg becsült 3,8 milliárd forintnál csaknem 1,7 milliárd forintért drágábban, 5,45 milliárdért csinálhatnak meg. A másik a Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrum építése, itt az eredetileg becsült 4,3 milliárd forint helyett 6 milliárd lesz a beruházás költsége.

A tízmilliárdos forgalmat bonyolító cég nevében található három betű a gyerekek kezdőbetűjére, vagyis Mészáros Beatrixra, Homlok-Mészáros Ágnesre és ifjabb Mészáros Lőrincre utal. Február elején a gyerekek ellenszavazat nélkül bevették édesapjukat a százmilliókat fialó üzletbe.

Ugyan Mészáros Lőrinc részesedése csak 10,6 százalékos, de hozzá kerül az osztalék fele. Mészáros Lőrinc ezzel igencsak jó üzletet csinált. Az alaptőkét ugyanis csak 600 ezer forinttal emelték meg, egyetlen, 600 ezer forint névértékű, osztalékelsőbbségre jogosító részvény kibocsátásával.  A Fejér B.Á.L csak tavaly 22,1 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el egyénileg vagy konzorciumi tagként.

A  Fejér B.Á.L. Zrt. elég szerencsés az érdi közbeszerzéseken, legutóbb októberben nyerték el  az Épkar Zrt.-vel közösen a város új, multifunkciós sportközpontjának tervezését és kivitelezését 4,2 milliárd forintért.

Rovatok