Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárd forintot fizetett Mészáros Lőrinc Gyárfás Tamásnak

2019. április 3., szerda 09:48

Egymilliárd és még nagyjából 50 millió forintot fizetett Mészáros Lőrinc cége, a Talentis Group Gyárfás Tamás vállalatának azért az ingatlanegyüttesért, ahol eddig az Echo TV működött, és ahonnan néhány napja már a Hír TV adását sugározzák – írja a G7.hu.

A Talentis Group a közelmúltban két különböző vagyonleltárt is közzétett, ami alapján látszik, hogy miben tartja a cég a vagyonát, és az is, hogy ebben mi változott. Ez alapján következtethető ki, hogy mennyit fizetett Mészáros cége az ingatlanokért.

A három épületből álló, két telken, nagyjából 4500 négyzetméteren elhelyezkedő ingatlanegyüttes a 90-es évek óta a Gyárfás Tamás érdekeltségébe tartozó St. Plusz Kft. tulajdonában volt, sokáig itt forgatták a Napkelte adásait, de a műsor 2009-es megszűnése és a 2016 között az épületek üresen álltak. 2016 márciusában aztán Gyárfás felajánlotta az ingatlant a vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft.-nek, ami havi 1 millió forintért bérelte az ingatlant, amit 28 millió forintból fel is újított.

Közben azonban Mészáros Lőrinc visszautasíthatatlan ajánlatot tett Gyárfásnak, és így 2017 elején meg is vette az ingatlanegyüttest. A Bp2017-nek pedig néhány héttel a vizes vb kezdete előtt költöznie kellett. Mészáros így tehát egy állami pénzből felújított ingatlanhoz jutott hozzá.

A lap úgy tudja, hogy magáért a két ingatlanért, tehát az Angol utca 65. és az Angol utca 67-69. szám alatt található telkekért és a rajtuk lévő épületekért egymilliárdot fizetett a Talentis Group, de ezen kívül megvette az ott található bútorokat is, további 50 millióért.

Rovatok