Index Vakbarát Hírportál

Mészáros lánya üzeni, hogy ő befizette az adót

2019. április 12., péntek 11:14

Csütörtökön írtuk meg , hogy Mészáros Lőrinc fiatalabbik lánya, Homlok-Mészáros Ágnes is szerepel a NAV listáján, amelyen az áfabevallási kötelezettségüknek legalább két éve eleget nem tevő 27 ezer céget és magánszemélyt szedte össze a hatóság. Ahogy azt a G7.hu megtalálta, Homlok-Mészáros kétség kívül szerepel a több mint 2000 oldalas dokumentum 823. oldalán. Pénteken viszont a Mészáros cégbirodalom szóvivője eljuttatta szerkesztőségünkbe Homlok-Mészáros üzenetét, amely szerint

ő mindig rendesen befizette az adót, csak technikai hiba miatt került fel a NAV listájára.

A levelet, amelyben elmagyarázza, hogy is történhetett mindez, változtatás nélkül közöljük: 

Homlok-Mészáros Ágnes a G7 gazdasági portál cikkéből értesült, hogy neve szerepel a NAV "ÁFA bevallást több mint két egymást követő bevallási időszakon keresztül be nem nyújtó adózók" listáján. A cikk állításait a megbízásából eljáró, adó- és áfa bevallását készítő könyvelőirodával azonnali hatállyal ellenőriztette. A belső vizsgálat feltárta, hogy egyéni vállalkozóként Homlok-Mészáros Ágnes minden gazdasági évben a tényeknek és az adójogi jogszabályoknak megfelelően, illetve a törvény által előírt határidőben benyújtotta adóbevallásait, azonban technikai hibából adódóan a NAV által a 2017-es gazdasági évre utólagosan előírt negyedéves 0-s bevallásokat az iroda nem juttatta el az adóhatósághoz.

Adófizetési mulasztással a bizonylatok utólagos benyújtásának elmaradása nem járt, a hiányzó dokumentumok pótlása folyamatban van.

Rovatok