Index Vakbarát Hírportál

Vajna Tímea lett a Nobu ügyvezetője

2019. április 25., csütörtök 14:01

Vajna Tímea lett az ügyvezető a januárban elhunyt Andy Vajna cégbirodalmának egy újabb darabjában, a Nobu éttermet üzemeltető a Buno Vendéglátóipari Kft.-ben, írta a 24.hu. Andy Vajna özvegye mellett ügyvezető maradt a társaságban Török Judit is, Vajna egykori bizalmasa, és a cégpapírok szerint mindketten önállóan képviselhetik a társaságot.

Ahogyan arról már korábban írtunk, március elsejével Vajna Tímea lett az AV Investments Kft. társügyvezetője, azé a cégé, amely egybefogja a január végén elhunyt Andy Vajna magyarországi érdekeltségeit, ez a tulajdonosa a Buno Vendéglátóipari Kft.-nek is. Az ügyvezetői pozícióba még március közepén lépett.

Az AV Investmenthez tartoznak egyébként azok a kaszinók is, amelyek – az állami koncesszióknak hála – gyakorlatilag konkurencia nélkül működhetnek az országban, és amelyek 2017-ben 7,3 milliárd forint profitot hoztak.

Hogy pontosan mi lesz a Vajna-örökség sorsa, az nem minden ponton tiszta egyelőre, ez egy akár évekig elhúzódó hagyatéki eljárás után derül majd ki. A TV2 felett mindenesetre Mészáros Lőrinchez köthető körök már elkezdték átvenni az irányítást, az AV Investment Kft. Est Media vállalatban lévő tulajdonrészét pedig  a Vajnához számos szálon kötődő Tremmel Zoltán vásárolta meg.

Rovatok