Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrinc gyerekei építhetik a focialapítvány festményeinek kiállítóterét

2019. április 30., kedd 18:00 | aznap frissítve

Még két hete történt, hogy a Mészáros Lőrinc-féle Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (FUNA) megvásárolta Kokas Ignác Kossuth-díjas festőművész hagyatékát, számolt be az mfor.hu. (A FUNA-nak amúgy jól megy a szekér az elmúlt időben.) 

A felcsúti önkormányzat Mészárossal egyetértésben elhatározta, hogy 25 millió forintból kiállítóteret is építenek a festményeknek, ehhez Mészáros mint a FUNA kuratóriumi elnöke fel is ajánlotta a teljes összeget vissza nem térítendő támogatás formájában. 

A pénz azonban nem kerül messze a család háza tájától. A kivitelezőt közbeszerzési eljárás nélkül választják ki, mivel az nem éri el a 25 millió forintos határt. Az mfor információ szerint a beszerzésre három gazdasági társaságtól kértek be ajánlatot:

A polgármester javasolta, hogy„az összegszerűségében legkedvezőbb ajánlatot benyújtó Fejér B.Á.L. Zrt.-től” rendeljék meg a kivitelezést, azaz Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégétől. 

Mészáros Lőrinc kiemelten fontosnak tarthatja az akadémia diákjainak épülését, ugyanis kikötötte, hogy: „A támogatás átadásának feltétele kizárólag a kiállítás biztosítására Alapítványunkkal kötött hosszú távú használati megállapodás, mellyel egyedüli célunk ennek az értékes hagyatéknak tartós és helyben történő bemutatása, azzal, hogy az Akadémiánkon tanuló utánpótlás korú sportoló fiatalok szellemi nevelését, oktatását segítse elő a helyszín biztosításával.”

Rovatok