Index Vakbarát Hírportál

A Mol 3 milliárd forintból épít új gyárat Zalaegerszegen

2019. május 2., csütörtök 13:00 | aznap frissítve

Hárommilliárd forintból épít új gumibitumen-üzemet a Mol Zalaegerszegen. Varga Mihály a beruházás alapkőletételén azt hangsúlyozta, hogy meg kell őrizni a magyar gazdaság válságállóságát, amelynek egyik biztosítéka maga a Mol, illetve a vállalat beruházása, amelyhez a kormány 750 millió forintot biztosított a nagyvállalati beruházási támogatás révén.

A pénzügyminiszter az MTI beszámolója szerint úgy fogalmazott, a kormány célja, hogy az elmúlt években elért eredményeket a gazdasági növekedés, a foglalkoztatási helyzet javulása, a bérek emelkedése és a családok támogatása területén is meg lehessen tartani. A versenyképességi program, a családvédelmi akcióterv, valamint a kidolgozás alatt lévő gazdaságvédelmi program célja, hogy ellensúlyozni tudjuk a külső vagy belső kihívásokat – tette hozzá.

A miniszter elmondta azt is, hogy a német gazdaság jó féléve egyre inkább recesszióban van, ami hosszabb távon hatni fog a magyar gazdaságra is, a magyar ipar teljesítménye azonban eltér a németétől, mert "új piacaink vannak, magasabb a beruházási hányad és nőtt az ipar". Az EU-ban tavaly a negyedik legmagasabb növekedés volt a magyar gazdaságé, a harmadik legalacsonyabb a munkanélküliségi ráta – mondta Varga.

Rovatok