Index Vakbarát Hírportál

Távozik az ÁKK éléről Barcza György

2019. május 7., kedd 15:05

Barcza Györgyöt kérte fel Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagjának - közölte a Pénzügyminisztérium.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója elfogadta a felkérést, így Barcza György 2019. július 15. napjától töltheti be a londoni székhelyű fejlesztési bank Magyarországot, Szlovákiát, Csehországot, Horvátországot és Grúziát képviselő igazgatósági tagjának tisztségét.

A Portfolio rákérdezett az ÁKK-nál, hogy Barcza távozik-e az ÁKK éléről, de az ÁKK csak annyit közölt, hogy a Pénzügyminisztérium hivatalos közleményén túl további információt nem kívánnak közzétenni. A korábbi gyakorlat alapján az igazgatósági tag főállásban tölti be a pozíciót, így a lap szerint biztosra vehető, hogy Barcza távozik az ÁKK éléről.

Barcza György 1999-ben végzett a Közgázon, korábban már dolgozott az ÁKK-nál, a Pénzügyminisztériumban és több kereskedelmi banknál, az ING-nél és a K&H-nál. 2012 novemberében azonban otthagyta a bankszakmát, és a Századvéghez igazolt a gazdaságkutató részlegük igazgatójának. Amikor a Századvég 2013-ban megvette a Napi Gazdaságot, Barczát  tették   meg   főszerkesztőnek , innen helyezték az ÁKK élére 2015-ben.

Rovatok