Index Vakbarát Hírportál

Bezár a dombóvári fehérneműgyár, 200-an veszítik el az állásukat

2019. május 23., csütörtök 08:54

Bezár a francia Chantelle Csoport üzeme Dombóváron, 200 ember veszíti el az állását – írja az Infodombovar.hu

A dombóvári Pasha Kft. fehérneműkészítéssel foglalkozott már 27 éve, és a térség fontos munkaadója volt. Nemcsak a Chantal Thomass márka prémium fehérneműinek teljes gyártása zajlott Magyarországon, hanem a termékfejlesztés is.

Az anyavállalat tájékoztatása szerint a menedzsment a legutóbbi időkig küzdött a munkahelyek megtartásáért, de a globális piaci folyamatok miatt a cég francia anyavállalata a termelés volumenének csökkentésére kényszerül. A Chantelle közölte, hogy akvizíciós megkeresésre is nyitott. 

Mathieu Mamere, a Chantelle Csoport ipari és supply chain igazgatója személyesen tájékoztatta a magyar dolgozókat, hogy bezár az üzem. A döntés hátterében az áll, hogy az elmúlt években a drágább fehérneműk eladása világszinten visszaesett. A cég számára kedvezőtlen piaci trendek az elmúlt hónapokban felerősödtek, különösen a francia piacokon, ahol a vállalat döntően jelen van. Emiatt 2015 óta 17 százalékkal csökkentették teljes termelési kapacitásukat.

Rózsa Béla, a dombóvári gyár igazgatója azt mondta, az anyacéggel egyetértésben a Pasha Kft. a  a törvényes kereteket meghaladóan kíván gondoskodni munkatársairól. „Külön figyelemmel leszünk a szociálisan nehéz helyzetben lévőkre, erről és a következő lépésekről megkezdjük a tárgyalásokat az üzemi tanáccsal” – tette hozzá. 

Rovatok