Index Vakbarát Hírportál

A katasztrófavédelem leállította Bige László szolnoki gyárát

2019. június 7., péntek 15:58

A 24.hu úgy értesült, hogy a hét elején a megyei katasztrófavédelmi hatóság felfüggesztette a Bige Holding szolnoki kénsavgyárának működési engedélyét. A lap szerint a Bige László gyárába tartó kamionos szállítmányoknak is vissza kellett fordulniuk.

Az intézkedést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősítette:

A hatósági szakemberek ismételten hiányosságokat tártak fel az említett üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak. Ebből következően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági jogkörében eljárva megtiltotta az üzem működését.

Részleteket azonban nem árultak el a lapnak, ezért nem tudjuk, milyen konkrét szabálytalanság miatt vetették be a drasztikus intézkedést.

A műtrágyakirályként emlegetett Bige az egyik leggazdagabb magyar, ám mostanában nem áll jól a szénája, vele és cégeivel szemben sokasodnak a hatósági fellépések. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Bige Holdingnál, ennek kapcsán Bige László május végén két napot őrizetben töltött

Rovatok