Index Vakbarát Hírportál

Összeolvadhat az ING és a Commerzbank

2019. június 7., péntek 08:57

Vizsgálja a német kormány a Commerzbank és a holland ING Group összeolvadásának a lehetőségét – írja a Bloomberg a helyzetre rálátó forrásokra hivatkozva.

A cikk szerint a kérdésről májusban már egyeztetett Berlinben Wopke Hoekstra holland pénzügyminiszter és Jörg Kukies német pénzügyminiszter-helyettes. Az idézett források szerint Berlin azt szeretné, ha az új bank székhelye Németországban lenne. A Commerzbank és az ING nem kommentálta a Bloomberg jelentését.

A német államnak 15,5 százalékos részesedése van a Commerzbankban és ezzel a bank legnagyobb részvényese. Az ING és az olasz UniCredit egyaránt érdeklődik a Commerzbank megszerzése iránt, mindketten tanácsadó cégeket is felfogadtak már. Az esetleges  ING-Commerzbank összeolvadás hírére a Commerzbank 4 százalékot javított a tőzsdén, az ING opedig 2-t.

Németország már régóta szeretné, ha az európai bankpiacon lenne egy legalább részben német nagyágyú, néhány hónappal ezelőttig úgy volt, hogy a Commerzbank és a Deutsche Bank összeolvadását hozzák tető alá, de ez végül nem jött össze.

Rovatok